Máte doma opravdu parfém?

Máte doma opravdu parfém?

Při výběru vůně hledáme takovou, která nás ohromí, dodá sebevědomí a navodí nám příjemný pocit po co nejdelší dobu. Ale jak poznat jak dlouho nám bude během dne dělat parfém radost? A je námi zakoupený parfém vůbec parfémem?

Výdrž vůně udávají především esenciální parfémové oleje. Ty jsou nejdůležitější složkou každého flakonku. Pouze ty vůně, které obsahují nejvíce procent esenciálních olejů se mohou hrdě nazývat “Perfume”. V parfumeriích se ale můžete setkat s několika dalšími kategoriemi:

Čerstvá vůně - Eau Fraiche 1-3%
V překladu „čerstvá voda“, v sobě nese nejméně esenciálních olejů, nejčastěji kolem 1-3 %. Zbytek vůně pak tvoří voda a alkohol a proto není divu, že nám nebude dělat radost příliš dlouho. Jeho vůně většinou vymizí do 2 hodin.

Kolínská - Eau de Cologne (EdC) 2-4%
Také známá jako “Kolínská voda”, je tvořena 2-4 % parfémových olejů. Flakonky takových vůni bývají větší a musíte se navonět více, aby se správně rozvoněla. Muži ji často používají místo vody po holení, hlavně kvůli tomu, že často jsou hlavní složkou svěží citrusy. Vydrží ovšem také kolem 2 hodin.

Toaletní voda - Eau de Toilette (EdT) 5-15%
Toaletní voda, která získala své jméno z francouzského výrazu „faire sa toilette“ , tedy připravit se obsahuje přibližně 5-15 % esenciálních olejů. Výdrží díky tomu o trochu déle, přibližně 2-3 hodiny.

 

Kompletní nabídku parfémů najdete zde:

 

Eau de Parfum (EdP) 15-20%
Parfémová voda Vám bude dělat radost již podstatně déle, než vůně předchozí. Její aroma si můžete užívat přibližně 3 - 5 hodin a to díky tomu, že obsahuje 15 - 20 % olejů. Právě parfémová voda je již posledním krůčkem od pořízení toho pravého, královského a jedinečného parfému.

Parfém - Perfume (P) 20-30%
Parfém vydrží přibližně 6-8 hodin. Díky 20 - 40 % olejů Vás bude Vaše oblíbená vůně doprovázet po celý den a dodá Vám potřebné sebevědomí na každém kroku. Jedná se tedy o nejkvalitnější vůni, kterou si můžete pořídit. Parfémy mají mnohem méně alkoholu než kterékoliv jiné vůně, a proto se skvěle postará i o Vaši pokožku, kterou na rozdíl od jiných vůní nebude vysušovat.

A pokud si nejste jistí, jakou vůni máte doma, je jednoduchý způsob jak to zjistit. Všechny flakonky mají na spodku uvedenou zkratku, díky které lehce poznáte, jakou vůni zrovna držíte v ruce. NEFRITO je jediným českým výrobcem parfémů. Jsme hrdí nejen na to, že naše nádherné vůně vyrábíme v Čechách, ale také na to, že díky naší péči a lásce Vám můžeme dopřát takové parfémy, které si okamžitě zamilujete. Poté, co vyzkoušíte parfém od nás, už nikdy nebudete chtít žádný jiný.

Prohlédněte si i tento obrázek, kde jsou názorně zpracované jednotlivé části koncentrace.