Magická tonka

Magická tonka 

 

Přísada, která naprosto ovládla nejen parfemářský, ale i gastronomický průmysl - fazole. Právě fazole tonka, rostoucí na stromu Kumara můžete najít ve Střední a Jižní Americe. Tato kořeněná nasládlá vůně působí v parfému jako neodolatelné afrodiziakum. Její mandlovo-tabákové aroma se svěžími tóny třešní a vanilky Vás naprosto pohltí.

Fazolky, kterým ve Venezuele připisují magickou moc dorůstají délky 25-30 mm a neváží většinou více než 1 gram. A právě tato malá fazolka, je ve skutečnosti obrovský poklad. Její schopnost působit jako afrodiziakum ji zajistilo pojmenování “fazole lásky”.

Poprvé se začali přidávat do parfémů až začátkem 20. Století a od té doby jsou stále více oblíbené. A není divu. Její vůně připomínající vanilku s exotickým a mnohem oduševnělejším podtónem dodává vůním neodolatelný šmrnc. Někteří lidé v ní také objeví aroma karamelu, mandlí, ale také aromatický hřebíček nebo seno.

 

Z naší řady parfému určitě stojí za vyzkoušení CHRISTINE. Jahodová vůně s karamelovo-vanilkovým aroma je jako sladký polibek.

Dále také najdete v parfémech MARILYN, VERONIKA.